با توجه به آزادسازی واردات کالاهای اولویت 10 به غیر از خودروهای بالای 2500 سیسی اولویتبندی 10 گانه کالاها رسما از روال تجاری حذف شد.
به گزارش ایسنا، در دولت دهم و در سال 1391 به دلیل کمبود ارز در کشور واردات کالاها به 10 اولویت تقسیمبندی شد و با توجه به اینکه چه کالایی در کدام اولویت است، اختصاص ارز از سوی مرکز مبادله ارزی انجام میشد. اما در حال حاضر با توجه به رشد روند تجاری در کشور و حذف ارز مرجع 1226 تومانی رفتهرفته اولویتبندی دهگانه کالا از روال خارج شده است. براین اساس تمامی کالاها به غیر از کالاهای اولویت 10 که ارز متقاضی دریافت میکنند پس از ثبت سفارش ارز مبادلهای دریافت میکنند.
در همین زمینه مجیدرضا حریری، رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: واردات تمامی کالاها از اولویت یک تا 9 با ارز مبادلهای انجام میشود و واردات کالاهای اولویت 10 نیز بر اساس تغییرات انجام شده با ارز متقاضی صورت میگیرد.
وی ادامه داد: با آزادسازی واردات کالاهای اولویت 10 از طریق ارز متقاضی یا انتقال آنها به سایر گروهها رسما اولویتبندی کالاها از روال تجاری حذف شده است.
حریری با تاکید بر اینکه از این پس کالاهای اولویت 10 با پرداخت دو برابر سود عوارضی امکان واردات دارند، خاطرنشان کرد: البته اولویتبندی کالاها هنوز روی سایت ثبتارش قرار دارد و از آنجایی که ممکن است شرایط به حالت سخت برگردد، بهطور رسمی حذف اولویتبندی کالاها اعلام نشده است.
به گفته رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران، واردات کالا در حال حاضر براساس اولویتبندی دهگانه به شکل سابق نیست.
در همین زمینه محمدحسین برخوردار، رییس مجمع واردات نیز با بیان اینکه براساس اهداف برنامه پنجم توسعه واردات باید منوط به تعرفه باشد، گفت: به همین دلیل اولویتبندی کالاها در فرآیند تجاری بیتاثیر بوده و رفتهرفته بهطور رسمی نیز حذف آن اعلام میشود.
وی ادامه داد: بسته به زمان سفارش و نوع ارزی که درخواست میشود فرآیند اختصاص ارز زمان میبرد ولی اولویتبندی کالاها هیچ تاثیری در اختصاص ارز ندارد.
رییس مجمع واردات با اشاره به اختصاص ارز متقاضی به کالاهای اولویت 10 خاطر نشان کرد: اولویتبندی کالاها پس از آزادسازی واردات اولویت 10 از فرآیند تجاری حذف شده و واردکنندگان این کالاها میتوانند ارز خود را از صرافیها یا صادرکنندگان دریافت کنند.