حسن فروزانفرد، رئیس کمیسیون «حمایت قضایی و مبارزه با فساد» اتاق بازرگانی تهران
🔺از نظر کمیسیون حمایت قضایی و مبارزه با فساد اتاق تهران نقاط قوت خیلی مهمی در قانون جدید چک وجود دارد که یکی از مهمترین آنها نقدشوندگی بهتر و بیشتر چکهای صادر شده است.
🔺ثبت اطلاعات چک در سامانه صیاد این فرصت را ایجاد کرده است که بانک مرکزی با قاعدهگذاری، امکان پرداخت وجه موجود در حساب به دارندگان چک فراهم شود.
🔺در قانون جدید چک، بانکها اجازه دارند به نمایندگی از دارندگان چک به اندازه کسری مبلغ چک به سایر حسابهای صادرکننده چک بلامحل دسترسی پیدا کنند. اقدامی که اگر اجرایی شود میتوان نقدشوندگی چک به عنوان یک ابزار معاملاتی را افزایش دهد.
🔺در یک تا دو دهه گذشته به واسطه عدم نقد شوندگی ناشی از برگشت خوردن چکها مشکلاتی برای دارندگان چک ایجاد شده بود در حالی که اگر بانک مرکزی از همان ابتدا به اطلاعات همه چکها دسترسی داشت، میتوانست با قاعدهگذاری به پایبندی صادرکنندگان به پاس کردن چکها کمک کند.
🔺در صورت اجرای کامل قانون جدید چک و ثبت اطلاعات چک در سامانهها دیگر برخی افراد نمیتوانند از کمبود اطلاعات بانک مرکزی و سایر بانکها سو استفاده کرده و بدون پاس کردن چک های قبلی، چک جدید صادر کنند.
🔺بیش از ۲۲ هزار شعبه بانکی در کشور وجود دارد که میبایست آموزشهای لازم برایی اجرای قانون به کارکنان و رؤسای شعب داده شود اما هم اکنون میبینیم که آموزشها ناکافی بوده و متصدیان بانکی در شعب مختلف رویه ثابتی نداشته و بعضا سختگیریهای فراقانونی برای ثبت چک انجام میدهند./ فارس