Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ
حاشیه های لباس تیم  المپیک ایران
اعتراض شورای عالی برندهای پوشاک ایران به کمیته ملی المپیک بابت طراحی لباس تیم المپیک ایران

در ادامه حاشیه های تمام نشدنی لباس تیم  المپیک ایران، شورای عالی برند های پوشاک ایران طی نامه ای به ریاست محترم کمیته ملی المپیک، مواردی را خاطر نشان کرد.

المپیک

 

جناب آقای صالحی امیری

ریاست محترم کمیته ملی المپیک

باسلام

احتراما پیرو نامه شماره ۱۲۸۶/۳/۰۰/۱۶ مورخه ۲۹/۲/۱۴۰۰  در خصوص عدم انتخاب طرح های شورای عالی برند های پوشاک ایران مربوط به البسه کاروان  کمیته المپیک توکیو مواردی را ذیلا به استحضار می رساند:

  • با توجه به مشکلات بوجود آمده در انتخاب البسه المپیک در دوره قبل و براساس تاکید جنابعالی مقرر شد طی یک فراخوان از طراحان و تولیدکنندگان ایرانی جهت ارائه طرح‌های پیشنهادی برای ورزشکاران المپیک ۲۰۲۰ دعوت بعمل آید. برهمین اساس در اسفند ماه ۹۷ فراخوان مورد نظر که کلیه معیارهای تخصصی طراحی ، شرایط دوخت و نحوه انتخاب طرح در آن مشخص شده بود در رسانه‌ها اطلاع رسانی شد.
  • پس از اتمام مهلت ارائه طرح‌ها، جلسه‌ای جهت داوری اولیه با حضور دو ورزشکار، دو نماینده از کمیته ملی المپیک، دو کارشناس طراحی و یک تولیدکننده پوشاک برگزار گردید که بنابر نظر هیئت داوری هیچیک از طرح‌ها شرایط لازم برای انتخاب اولیه را احراز نکرده و مقرر شد در طی یک مهلت ده روزه مجددا نواقص طرح‌های موجود رفع و از گروه‌های دیگر از جمله شورایعالی برندهای پوشاک ایران برای ارائه طرح دعوت بعمل آید.
  • برهمین اساس جلسه‌ای با حضور جناب آقای عارف نیا و چندتن از مدیران کمیته ملی المپیک با اعضای شورای‌سیاستگذاری شورای عالی برندهای پوشاک ایران برگزار گردید. در این جلسه که دبیر محترم کارگروه مد و لباس کشور سرکار خانم شفاپور نیز حضور داشتند کلیه ‌نظرات کمیته ملی المپیک  در خصوص طرح البسه المپیک مطرح و از شورا در جهت ارائه طرح‌ درخواست مساعدت شد.
  • علیرغم محدودیت‌های زمانی، شورای عالی برند های پوشاک ایران با همکاری چند برند مطرح خود منجمله کانی‌راش، ناریان، درسا، بادی اسپینر، زیبو سله بن، ال‌سی‌من و چرم مشهد اقدام به برگزاری جلسات کارشناسی متعدد در زمینه طراحی البسه مورد نیاز کاروان در حوزه های مختلف نمود که درنهایت ۵ طرح‌ منتخب جهت ارائه به کمیته ملی المپیک آماده شد.

 طی مراحل اولیه ارزیابی که از اسفند ماه ۱۳۹۸ آغاز شد، برند های درسا ،کانی راش، ناریان، زیبو، بادی اسپینر و ال سی من در کنار چند برند و طراح دیگر از طریق مانکن های زنده طرح‌های خود را در معرض قضاوت اعضای تصمیم‌گیرنده کمیته المپیک قرار دادند.

این جلسات با تغییر تاریخ بازیهای المپیک تا پایان سال ۱۳۹۹ همچنان ادامه پیدا کرد.

  • شورای عالی برند های پوشاک و اعضای آن، فارغ از کلیه مناسبات،  بنابر وظیفه ملی خود و تقاضای کمیته ملی المپیک و دبیرخانه کارگروه مد و لباس به مثابه یک  تامین کننده عادی  در تمام مراحل ارزیابی شرکت نموده و طرح‌های خود را در معرض قضاوت وزیر محترم ورزش و کمیته تصمیم‌گیرنده قرار دادند. قابل توجه‌است که در کلیه جلسات برگزار شده طرح های متعلق به اعضا شورا به عنوان  طرح های برگزیده مطرح بوده‌اند.
  • طی مرحله نهایی ارزیابی بنابه به اعلام دبیر وقت کارگروه مدولباس سرکار خانم شفاپور، طرح‌‌های شورا و برند تعطیلات به بخش نهایی البسه ورزشی راه پیدا کردند.
  • نهایتا در تاریخ ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ در یک اطلاع‌رسانی عجیب، ساعت ۸ شب به این شورا اطلاع داده شد که می‌بایست در جلسه‌ای که روز بعد یعنی ۸ اردیبهشت با حضور وزیر محترم ورزش و ریاست کمیته ملی المپیک برگزار می‌شود به همراه برند تعطیلات البسه ورزشی خود را به نمایش گذاشته تا تصمیم نهایی در این خصوص اتخاذ شود. اما در کمال تعجب در روز بعد لباسهای متعلق به شرکت دیگری هم که در هیچکدام از مراحل اولیه و ارزیابی‌های متعدد کمیته ملی المپیک و دبیرخانه کارگروه مد و لباس حضور نداشت نیز به نمایش درآمد. اما گویا تصمیم نهایی برای برگزیدن  فرد  سوم از قبل  گرفته شده بود و جلسه آخر فقط برای نمایش و قانونی جلوه دادن مراحل کار برگزار شده است.

لذا این شورا حق خود می‌داند نه بعنوان بالاترین سازمان مردم نهاد در حوزه برندهای پوشاک ایران (با بیش از ۱۲۰ برند پوشاک ایرانی) بلکه بعنوان یک شرکت‌کننده عادی که براساس درخواست کمیته ملی المپیک و دبیر کارگروه مد و لباس  و با صرف هزینه‌های گزاف و بدون هیچ انتظاری و فقط بعنوان وظیفه ملی در این فرآیند شرکت کرده است، این سوالات را مطرح نماید و در صورت عدم دریافت پاسخ مناسب موضوع را همراه با  تصاویر طرح‌های ارائه شده توسط این شورا رسانه‌ای نماید. باشد تا مردم عزیز ایران خود در خصوص آنچه اتفاق افتاده است قضاوت نهایی را انجام دهند.

  • برچه اساسی و معیاری برند سوم بدون آنکه در هیچیک از مراحل انتخابی شرکت نماید به ناگاه در روز نهایی اجازه ارائه طرح‌های خود را پیدا می‌کند؟ چه شخص یا اشخاصی از این برند برای شرکت در جلسه آخر حمایت کرده‌اند؟ اگر امکان شرکت برای این برند بوده چرا به دیگر اشخاص این اجازه داده نشده‌است؟
  • به لحاظ طراحی، پارچه ، زیباشناختی و رعایت محدودیتهای مطرح شده چه مزیتی در البسه شرکت کننده سوم وجود داشته که به طرح‌های این شورا و برند تعطیلات ترجیح داده شده است؟
  • براساس فراخوان اولیه می‌بایست طرح‌های برتر براساس نظر نهایی کمیته ملی المپیک انتخاب شوند طرح نهایی نیز از بین ۳ طرح برتر و براساس انتخاب مردمی، انتخاب می شد. برچه اساس و تصمیمی انتخاب نهایی توسط مردم انتخاب نشد؟

لذا با توجه به مطالب بالا این شورا به عنوان نهاد حمایتی از برندها و طراحان ایرانی تحت نظارت اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک که سالها در حوزه های تولید و صادرات تلاشهای بی بدلیلی انجام داده است منتظر پاسخ مقتضی از طرف ان مقام عالی میباشد.

شورای عالی برند های پوشاک ایران

به گزارش لباس لباس پارسی

 

حاشیه های لباس تیم المپیک ایران
تاریخ: سه شنبه 25 خرداد 1400