میزان- افزایش قیمت مواد اولیه و هزینههای تولید باعث امکان افزایش قاچاق شده که هماکنون نیز قاچاق انجام میشود و در کف بازار بهوضوح قابل مشاهده است. نایبرییس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران با بیان این مطلب گفت: طی دو سال پیش ممنوعیتی در واردات کالای ساختهشده صورت گرفته و این تعداد کالا حدود هزار و ۴۰۰ قلم بوده که پوشاک نیز یکی از این موارد است. مجید نامی اظهار کرد: وضعیت تولید پوشاک نسبت به سالهای قبل بهتر شده و خود این مساله باعث شده که مصرف داخلی مواد اولیه صنعت پوشاک در داخل کشور که پارچه و نخ است افزایش پیدا کند و وضعیت نساجی هم بالطبع رونق بگیرد. وی افزود: مواد اولیه بخشهای ریسندگی جزو مشکلاتی بوده که همیشه وجود داشته و حتی در بعضی از مقاطع به خاطر تخصیص ارز این مشکل به وجود آمده است.
نایبرییس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران گفت: با توجه به اینکه صنعت نساجی و پوشاک در دوران کرونا مشکلات زیادی در چندین مقطع داشته و بخشهای خردهفروشی پوشاک مجبور به تعطیلی شدند، ولی اشتغال خوبی در این مدت به وجود آمده و همچنان یکی از مشکلات صنعت پوشاک کمبود نیروی کار است به علت کرونا خیلی از افراد دیگر قادر بهکار نیستند علاوه بر کمبود نیروی متخصص نیروی کارگر نیز در سیستم تولید پوشاک کم شده است.
نامی اذعان کرد: بزرگترین چالشی که از اواخر سال گذشته به وجود آمده افزایش شدید قیمت مواد اولیه بوده که این افزایش باعث شده کالای تولیدی در کشور دچار افزایش قیمت شود و در این صورت نمیتوانیم کالای قابل رقابت از نظر قیمتی تولید کنیم. وی در خصوص قاچاق پوشاک گفت: با توجه به افزایش قیمت کالا ورود غیرقانونی پارچه و پوشاک مقرون بهصرفهتر بوده و راه قاچاق را باز میکند باید هر چه سریعتر نسبت به این مساله چارهای اندیشید تا این وضعیت باعث نشود که علاوه بر رکود در بازار وقفه در تولید داخلی نیزبه وجود بیاید.