Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

صاحب یک پوشاک برند ایرانی از یک سال دوندگی برای اخذ زمین به منظور ایجاد کارگاه جدید در ساوه و سنگ‌اندازی‌‌ها می‌گوید.

خبرگزاری فارس ـ‌ اراک؛  صنعت پوشاک با سرمایه‌گذاری کم و ارزآوری بالا از جمله صنایع مهم برای کشور به شمار می‌رود و ممنوعیت واردات پوشاک در سال ۹۷، ابلاغ دستورالعمل ماده ۱۳ در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای مقابله با قاچاق پوشاک بازنگری و تدوین دستورالعمل جدید برای واردات پوشاک و ایجاد شرایط برابر برای تولید داخل از جمله این حمایت‌هایی است که به دنبال اهمیت این صنعت، فعالان این صنعت از آن بهره‌مند شدند.

 به گفته فعالان صنعت پوشاک ظرفیت بالای اشتغالزایی، سرمایه کم برای ایجاد شغل، آثار فرهنگی پوشاک و مد و فراهم بودن بستر برای اشتغال زنان از مهم‌ترین ویژگی‌های این صنعت به شمار می‌رود که فرصت خوبی برای توسعه و سرمایه‌گذاری در این صنعت به شمار می‌رود.

بر اساس اعلام مدیرکل دفتر صنایع نساجی، پوشاک و سلولزی وزارت صمت در سال گذشته، میزان صادرات پوشاک ایرانی از ۵۰ میلیون دلار به ۱۱۳ میلیون دلار در سال گذشته افزایش یافت که رشد ۹۲ درصدی را به دنبال داشت.

در حال حاضر بیش از ۱۰۰۰ واحد صنعتی (بدون احتساب واحدهای زیرزمینی) در زمینه تولید و عرضه پوشاک در کشور  فعالیت دارند  و حدود ۶۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم در این بازار (بدون احتساب اشتغال‌زایی زنجیره و توزیع پوشاک)مشغول به کار هستند.

پوشاک در اولویت پنجم مصرفی خانوارها قرار دارد، تولید پوشاک تنها در یک واحد تولیدی صاحب برند سالانه از خروج ۶۰۰ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری می‌کند.

توسعه این صنعت، در حالی که می‌تواند در زمینه اشتغال و درآمد در شرایط نامطلوب این روزهای اقتصاد کشور کمک‌ کننده باشد، در استان مرکزی با چالش‌هایی مواجه است که یکی از این چالش‌ها عدم اختصاص زمین برای طرح توسعه یک بند معروف است.

صاحب پوشاک برند ملودی در این رابطه به خبرنگار فارس در اراک می‌گوید: ۲۵ سال در امر تولید پوشاک فعالیت دارم و هم اکنون صاحب چندین کارگاه در شهرهای تهران، کرج و همدان هستم و بیش از ۱۵۰ نفر در این واحدها مشغول فعالیت هستند.

سعید الله‌‌وردی با اشاره به طرح توسعه فعالیت در یکی از مناطق کم‌برخوردار شهر ساوه می‌افزاید: به منظور توسعه فعالیت‌ها و ایجاد اشتغال تصمیم به راه‌اندازی کارگاه جدید در شهرک صنعتی غرق‌آباد شهر ساوه گرفتیم، چرا که این منطقه از نظر نزدیکی به تهران و ایجاد اشتغال برای جوانان منطقه مکان مناسبی بود.

وی با اشاره به اینکه صنعت پوشاک از جمله صنایعی است که راه‌اندازی آن به شرایط خاصی نیاز ندارد، اظهار می‌کند: با وجود فراهم نبودن شرایط سرمایه‌گذاری در شهرک صنعتی غرق آباد، از آنجا که ایجاد کارگاه خیاطی به امکانات خاصی نیاز ندارد، این شهرک مکان مناسبی برای طرح توسعه کارگاه بود و با تامین زمین به راحتی می‌توانستیم نسبت به ایجاد کارگاه اقدام کنیم، با علم به این موضوع درخواست خرید زمین به شرکت شهرک‌های صنعتی استان را ارائه دادیم، اما هنوز با گذشت بیش از یک سال موفق به اخذ زمین نشده‌ام.

این تولیدکننده پوشاک می‌گوید: صنعت تولید پوشاک از جمله صنایع پاک است که هیچگونه آلودگی ندارد به همین دلیل در زوم‌بندی‌های صورت گرفته در شهرک صنعتی، قطعه زمینی در کنار یک واحد تولید مواد غذایی را به ما اختصاص دادند اما کارشناسان به دلیل آنکه اختلاف آن از سطح زمین ۱۰ متر بود موافقت نکردند و ما همچنان با گذشت بیش از یک سال نتوانستیم زمینی برای طرح توسعه کارگاه خریداری کنیم، و هر بار که به شرکت شهرک‌های صنعتی مراجعه می‌کنیم با بهانه‌گیری‌ مختلف مواجه می‌شویم، این در حالی است که آن شهرک از نظر امکاناتی چون آب و برق و گاز بامشکلاتی مواجه است و زیر ساخت‌های سرمایه‌گذاری در آن فراهم نیست و مسوولان در این شرایط به جای جذب سرمایه‌گذار، آن را فراری می‌دهند.

الله‌دادی می‌افزاید: با راه‌اندازی این کارگاه که شاید تنها به یک هکتار زمین نیاز داشته باشد، آنهم بدون امکانات، زمینه اشتغال بیش از ۱۰۰ نفر به صورت مستقیم ایجاد خواهد شد، ضمن اینکه ۵۰۰ هزار عدد پوشاک نیز تولید و روانه بازار خواهد شد که تولید این میزان پوشاک از خروج چندین دلار ارز  از کشور جلوگیری خواهد کرد.

وی تصریح می‌کند: زمانی که برای خرید زمین اقدام کردیم، زمین متری ۸۰ هزار تومان بود، اما در حال حاضر به متری ۳۰۰ هزار تومان افزایش یافته است و این برای یک تولیدکننده که در شرایط سخت اقتصادی در حال تولید است بسیار هزینه‌بر است.

این تولیدکننده با بیان اینکه تولید پوشاک در این واحد تولیدی از خروج سالانه ۶۰۰ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری می‌کند، بیان می‌کند: ای کاش مسوولان به جای فراری دادن سرمایه‌گذار به فکر حمایت از تولید باشند و آن را نه در شعار بلکه در عمل، عملیاتی کنند.

 

 

 

پوشاک برند ایرانی دربَند بگیر و ببندهای اداری/ وقتی جلوی کارآفرین سنگ‌اندازی می‌شود
تاریخ: یکشنبه 30 آبان 1400