رئیس اتاق ایران در نشست با اعضای هیات نمایندگان اتاق قم با اشاره به روند صادارت فرش گفت: نمیتوان برای فرش مانند کالاهای دیگر مهلت رفع تعهد ارزی تعیین کرد.
به گزارش خبرگزاری موج قم، رئیس اتاق ایران روند صادرات فرش را پس از اجرای پیمانسپاری ارزی غیرقابل دفاع خواند و با توجه به حضور رقبای جدی در بازارهای هدف صادرات فرش، خواستار اتخاذ سیاستی تسهیلگرانه در این بخش شد
غلامحسین شافعی ، رئیس اتاق ایران در راستای برگزاری سلسله نشستهایی که با اعضای هیات نمایندگان اتاقهای مختلف دارد با اعضای هیات نمایندگان اتاق قم به صورت آنلاین دیدار کرد. در این نشست که مظفرعلیخانی، معاون استانها و تشکلهای اتاق ایران نیز حضور داشت، ضمن تشریح مجموعه اقداماتی که از سوی اتاق قم صورت گرفته به چالشهای صادرات فرش نیز اشاره شد.
در ادامه غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران به موقعیت استراتژیک استان قم از نظر جغرافیایی به عنوان مرکز توزیع مسیرها به جنوب، شرق و غرب و از نظر فرهنگی به عنوان پایگاه حضور طلاب اشاره کرد و گفت: این استان در مسیر توسعه مناسب قرار داردو و خوشبختانه قدمهای موثر و مستمری در این رابطه برداشته است.
او روند فعالیتهای اتاق قم و تمرکز آن بر نیازهای بخش خصوصی را بسیار مناسب ارزیابی کرد و افزود: این استان با چنین موقعیتی به ابزار و امکانات خاصی نیاز دارد که خوشبختانه در حال پیگیری است. تنوع در انواع تولیدات استان قم، نکته دیگری است باید از آن به عنوان یک مزیت مهم در استان یاد کرد.
رئیس اتاق ایران با نگاهی به وضعیت صادرات فرش ایران گفت: فرش ایران اعتباری برای این کشور است که رد وقاع میتوان صادرات آن را صادرات فرهنگ ایرانی تلقی کرد؛ اما با کمال تاسف امروز به وضع بدی در این حوزه گرفتار شدیم. در کنار رقبای قدر، شرایط داخلی نیز روند صادرات را مختل کرده است.
بر اساس اظهارات رئیس اتاق ایران تعیین مهلت برای ایفای تعهد ارزی صادرات فرش موضوعی غیرمنطقی است چون فروش فرش شاید حتی تا یک سال هم به طول بیانجامد، بنابراین ایفای تعهد ارزی فرش قابل مقایسه با کالاهای فسادپذیر نیست.
او از پیگیری این موضوع از سوی اتاق ایران خبر داد و افزود: امروز که شاهد اندک گشایشهایی درباره پیمانسپاری هستیم، حتی دولت هم متوجه بهبود روند صادرات شده است.
شافعی به صادرات ایران به روسیه اشاره کرد و از آماده نبودن زیرساختهای مرزی، گمرکی و حملونقل سخن گفت. به باور او اگر همین امروز هم امکان توسعه صادرات به روسیه مهیا شود، امکان رساندن کالا و خدمات به این منطقه را نداریم. پس باید قبل از هر چیز زیرساختهای خود را احیا کنیم.
در این بین مجهز شدن به روشهای جدید مرزی و گمرکی از جمله انتظاراتی است که از سوی رئیس اتاق ایران مورد تاکید قرار گرفت.
او همچنین به موضوع انتقال مرکز ملی فرش اشاره کرد و گفت: این موضوع از سوی اتاقهای دیگر نیز مطرح شده و در حال پیگیری آن هستیم.