Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با اشاره به استمرار محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها بر اقتصاد و تجارت ایران و نیز احتمال عدم تغییر در سیاست‌های تجاری دولت از جمله رفع تعهد ارزی، تأکید کرد که باید به دنبال راهکارهای جدید و مبتکرانه برای تقویت صادرات غیرنفتی کشور به ویژه فعالان بخش‌خصوصی بود.

به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، محمدرضا غفراللهی عنوان کرد که بهبود شرایط صادرات کشور، نیازمند تغییر رویکردهای سنتی و سازگار کردن ساختارهای موجود با واقعیت‌های جدید اقتصادی است.

او به لزوم ایجاد شبکه‌های صادراتی و همکاری‌های بین‌المللی اشاره کرد و با بیان اینکه استراتژی تجارت خارجی کشور باید به سمت برقراری مناسبات بازرگانی با کشورهای همسایه و کشورهایی که کمتر به تحریم‌ها تن داده‌اند، سوق پیدا کند، افزود: این رویکرد می‌تواند به افزایش صادرات محصولات ایرانی و ایجاد فرصت‌های جدید برای تجارت خارجی کشور کمک کند.

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با تأکید بر اینکه همبستگی میان فعالان اقتصادی از بخش‌ خصوصی و دولت می‌تواند به بهبود وضعیت صادرات غیرنفتی کشور کمک کند، یادآور شد که در این شرایط بحرانی، نیاز به همفکری و هم‌افزایی بیش از پیش احساس می‌شود.

محمدرضا غفراللهی خاطرنشان کرد که اگر فعالان اقتصادی و دولتمردان با هم همکاری کنند و به دنبال راهکارهای عملی و خلاقانه باشند، می‌توان بهبود قابل توجهی در وضعیت صادرات غیرنفتی کشور ایجاد کرد. وی با تاکید به اینکه دولت باید نسبت به رفع مشکلات صادرکنندگان، فعالانه عمل کند، به ضرورت تسهیل در ورود ارز صادراتی به کشور اشاره کرد و تنوع‌بخشی به روش‌های رفع تعهد ارزی را در شرایط کنونی، ضروری دانست.

نایب‌رئیس کمیسیون تسهیل و توسعه تجارت اتاق تهران افزود: دولت باید اجازه دهد صادرکنندگان و واردکنندگان بتوانند بدون محدودیت نسبت به تبادل مستقیم ارز صادراتی میان طرفین، اقدام کنند. همچنین، واردکنندگان بتوانند با شرایط بهتر از ارز صادراتی برای تامین مواد مورد نیاز داخل استفاده کنند.

او عدم تعیین سقف وارداتی را یکی دیگر از راهکارهای رفع مشکلات صادرات عنوان کرد و افزود: اصلاح برخی دستورالعمل‌ها، از جمله عدم در نظر گرفتن میزان واردات طلا در سقف وارداتی شرکت‌ها برای رفع تعهد ارزی، در این شرایط می‌تواند کارساز باشد. ضرورت دارد فرآیندهای اداری از جمله ثبت برند و استفاده از ظرفیت خالی کارخانه‌ها برای تقویت و توسعه صادرات کشور تسهیل شود و صادرکنندگان که به ارزآوری کشور کمک می‌کنند از تسهیلات گمرکی برخوردار شوند.

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، همچنین بر اهمیت ارتقاء کیفیت محصولات صادراتی تأکید کرد و گفت: برای جلب اعتماد بازارهای خارجی، ضروری است که تولیدکنندگان داخلی استانداردهای بین‌المللی را رعایت کنند. وی تصریح کرد که در همین رابطه، آموزش و توانمندسازی تولیدکنندگان و صادرکنندگان باید به جدیت دنبال شود.

وی با اشاره به نقش کلیدی اتاق بازرگانی در تسهیل ارتباط با دیگر اتاق‌های بازرگانی در کشورهای هدف در راستای توسعه همکاری بنگاه‌های کوچک و متوسط با همتایان بین‌المللی خود، تأکید کرد که اتاق بازرگانی باید به ایجاد و تقویت شبکه‌های ارتباطی با اتاق‌های بازرگانی در کشورهایی که پتانسیل بازار مناسبی برای محصولات ایرانی دارند، بپردازد. به گفته وی، این همکاری می‌تواند به مبادله اطلاعات و تجربیات تجاری کمک کرده و فرآیند صادرات را تسهیل کند.

غفراللهی در همین‌باره یادآور شد که برگزاری نمایشگاه‌ها و رویدادهای مشترک با اتاق‌های بازرگانی دیگر کشورها، یک استراتژی موثر در معرفی محصولات و توانمندی‌های کشور خواهد بود که منجر به جلب اعتماد و همکاری‌های بلندمدت تجاری می‌شود.

 

 

ضرورت رفع محدودیت‌های داخلی با هدف توسعه صادرات کشور
تاریخ: سه شنبه 1 آبان 1403