Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با اشاره به اینکه اگر رویه اقتصادی گذشته را سپری کنیم اقتصادمان وابسته به نفت باقی خواهد ماند گفت:آمارهای بانک‌ها در مورد ارائه تسهیلات به تولید غیر واقعی است.

به گزارش بنکر (Banker)، غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی ایران با حضور  در سی و پنجمین جلسه هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران به وضعیت اقتصادی کشور و ضرورت تغییر سیاست‌های اقتصادی اشاره کرد و گفت: کشور در آستانه جدی شدن فعالیت‌های دیپلماسی برای رقابت در صنعت قرار گرفته و شرایط کاملا جدیدی ایجاد شده است که مسلماً‌ این شرایط بین‌المللی به همراه صنعت بالقوه و بالفعل می‌تواند با یک برنامه ریزی بلند مدت آینده توفیق آمیزی را ایجاد کند.
 وی ادامه داد: این امر زمانی محقق می شود که گمان می‌رود در صورت رفع محدودیت‌های موجود در  میان مدت شاهد بهبود نسبی اوضاع در عملکرد اقتصادی کشور باشیم.  اما بدون رفع موانع صنعتی و تولیدی تصور نمی‌رود که اقتصاد کشور از این مشکلات رهایی یابد.
 رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: بررسی‌ها حاکی از این است که سهم ایران از تولید جهانی بر اساس برآورد قدرت خرید ارز در سال 83 در واردات به میزان ، 1.316 درصد بوده  که این رقم در سال 2010 به 1.274 درصد تنزل یافته است.
 وی تاکید کرد: در این مدت به راحتی می‌توان گفت که جایگاه ایران در تقسیم کار بین‌المللی تغییری نکرده است و ایران صادر کننده عمده نفت و مواد نفتی مانده و تنها واردات کالاهای مصرفی را در دستور کار داشته است.
 شافعی به  سخنان مشاور اقتصادی رئیس جمهور اشاره کرد و گفت: اگر تغییر کلی در سیاست های اقتصادی صورت نگیرد و به روال گذشته عمل کنیم، و فروش نفت به وضعیت عادی قبل برگردد باز هم کشور در دام واردات بی رویه  خواهد افتاد و از تولید مغفول می‌ماند.
 وی از عملکرد بانک‌ها در تامین سرمایه در گردش مورد نیاز بخش تولید انتقاد کرد و گفت: این آمارها غیر واقعی است. آمار بانک‌ها  حاکی از این است که باوجود  محدودیت های کشور در طول سال های اخیر، به بخش تولید تسهیلات ارائه شده  در حالی که این آمار واقعی نیست.
 رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: متاسفانه در طول سال‌های اخیر بخش خصوصی درگیر مسائل بانکی بوده و در بسیاری از موارد در گرفتاری‌ها از بانک‌ها تقاضای تمدید بازپرداخت وام خود را می کرد که در این شرایط بانک ها اصل بدهی، سود تسهیلات و جریمه متعلقه را به عنوان وام جدید برای تولید تلقی می کردند و با یک قرارداد جدید آمار آن را در تسهیلات ارائه شده لحاظ می نمودند اما واقعیت این بود که پولی مبادله نشده بود.
 توضیح داد: بارها اتاق بازرگانی این آمارها را به صورت شفاف درخواست کرده است تا اقدام لازم بر روی آن صورت گیرد؛ چراکه بخش‌های اقتصادی و تولید کشور در طول سال های اخیر به طور واقعی از تسهیلات سرمایه در گردش برخوردار شده و نقل و انتقال پول در عمل صورت نگرفته است.
وی  افزود: امیدواریم در این زمینه بازنگری صورت گیرد و رفتارهای نامتعادل و غیرمنصفانه سیستم بانکی با فعالان اقتصادی اصلاح شود. متاسفانه ضوابط بانکی بخش خصوصی را در تنگنا قرار می‌دهد.
شافعی با تاکید بر اینکه راه گذشته در مسیر اقتصادی را باید تغییر داد گفت: در شرایط فعلی برای حمایت از تولید ملی، سرمایه و کار ایرانی و نیز اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی باید راهکارهایی پیدا شود.
رئیس پارلمان بخش خصوصی ادامه داد:تداوم شیوه‌های گذشته که به تجربه ثابت شده روش‌های مناسبی نیستند باید ترک شود  و سیاست های اقتصادی  به منظور ایجاد اقتصاد رقابت پذیر در مقیاس جهانی ایجاد شود.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با تاکید بر اینکه دگرگون کردن سیاست‌های اقتصادی ساده نیست افزود:دگرگون کردن سیاست‌های اقتصادی در سطح کلان به نفع نیست چرا که راه رشد دلالی و واسطه گری را محدود می‌کند.  دولتمردان باید تحلیل های اسطوره ای و حماسی خود در رابطه با جایگاه ایران را رها کرده و ارزیابی واقع‌بینانه‌ای از فرصت ها، تهدیدها، ضعف ها و قوت ها داشته باشند.
رئیس پارلمان بخش خصوصی با بیان اینکه اتاق های بازرگانی آمادگی همکاری با دولت را دارند،‌افزود: انتظار می‌رود قانون بهبود فضای کسب و کار اجرایی شود. این کار نیازمند این است که قبل از هر نوع تصمیم گیری در زمینه تدوین برنامه، شیوه نامه و آئین نامه ای باید بررسی های لازم را صورت داد و نظر بخش خصوصی را جویا شد.

تاریخ: یکشنبه 28 اردیبهشت 1393