Facebook
Twtitter
Twtitter
ارسال برای دوستان
نسخه مناسب چاپ

تولیدکنندگان و کارآفرینان برتر در جلسه با وزیران اقتصاد و صنعت و نمایندگان مجلس، با گلایه از اینکه دستشان به منابع بانک‌ها نمی رسد، از تداوم نشانه‌های رکود در بخش تولید گفتند.

اعضای مجمع کارآفرینان برتر کشور عصر امروز با وزرای اقتصادی دولت و نمایندگان مجلس در کمیسیون تلفیق جلسه ای برگزار کردند.

به گزارش تسنیم، محمد دیانی به عنوان رئیس مجمع کارآفرینان برتر به عنوان نخستین سخنران این جلسه به ایراد سخنانی در مورد مشکلات این روزهای بخش تولید پرداخت و اظهار داشت: تولید در تأمین نقدینگی خود با مشکلات زیادی همراه است که اگر دولت می خواهد منابعی را به این بخش تزریق کند پیشنهاد می کنم تزریق این منابع از طریق سیستم بانکی نباشد چرا که ما در دریافت تسهیلات از سیستم بانکی با مشکلات متعددی روبرو هستیم.

وی بر لزوم مدیریت تزریق منابع به بخش تولید تأکید کرد و گفت: خواهش می کنیم تولیدکننده را با بانک ها روبرو نسازید، آنان در طول چند سال گذشته هیچ همکاری را برای ارائه تسهیلات مورد نیاز واحدهای تولیدی با تولیدکنندگان نداشته اند.

رئیس مجمع کارآفرینان برتر اضافه کرد: باید تزریق منابع به بخشهای تولیدی در قالب کارهای کارشناسی انجام شود. دست سیستم بانکی هم اکنون در جیب مردم است ولی آنان با وثیقه های گران امکان دریافت تسهیلات را از تولیدکننده گرفته اند که در این رابطه دولت باید تصمیم مناسبی را به کار گیرد.

میرمحمدی یکی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه صحبت های دیانی بر لزوم برگزاری جلسات مشترک با صنعتگران برای کمک به تولید اشاره کرد و اظهار داشت: امروز نمایندگان مجلس موافقت کردند تا فراکسیونی تحت حمایت از کارآفرینان در مجلس با حضور بخش خصوصی به صورت ماهانه برگزار شود تا مشکلات واحدهای تولیدی در این مسیر هرچه سریعتر مرتفع شود.

وی اضافه کرد: مجلس شورای اسلامی در برخی موارد که قوانینی وضع شده است باید نظارت لازم را انجام و در برخی موارد که احتیاج به وضع قوانین جدیدی داریم همکاری مناسبی را با تولیدکنندگان داشته باشد تا بتوانیم با رفع خلاهای قانونی حمایت های خود را از بخش تولید کشور هر روز افزایش دهیم.

بحرینی نیا یکی از اعضای اتاق بازرگانی ایران که امروز در جلسه مشترک کارآفرینان با نمایندگان دولت و مجلس حضور داشت، ضمن انتقاد از اینکه هرسال مشکلات بخش تولید بیان اما راهکاری برای ان اتخاذ نمی شود گفت: این را قبول داریم که دولت در شرایط فعلی با حجم زیادی از مشکلات روبرو است. به طوری که اگر تحریم های بین المللی افزایش می یافت طی چند سال آینده مشکلات اقتصادی کشور نمود بیشتری در سطح جامعه پیدا می کرد که قادر به کنترل این معضلات نبودیم.

وی از دو وزیر اقتصادی دولت که در این جلسه حضور داشتند درخواست کرد تا همکاری لازم را برای تأمین نقدینگی مورد نیاز تولیدکنندگان انجام دهند.

این عضو اتاق بازرگانی ایران با بیان این که در شرایط تحریم نوع تخصیص منابع بانکی هنوز تغییر نکرده است افزود: مانده تسهیلات اعطایی به بخش تولید از سال 90 به 92 حدود 6 هزار و 700 میلیارد تومان است این درحالی است که حوزه بازرگانی با مانده تسهیلات 22 هزار و 880 میلیارد تومانی، بخش ساختمان 17 هزار 396 میلیارد تومان و صادرات با 633 میلیارد تومان مواجه است که این ارقام نشان از آن دارد که تولید این روزها در کشور بی پناه رها شده است. اگر اقدام اساسی برای این موضوع انجام نشود بخش تولید آینده مناسبی را پیش رو نخواهد داشت.

وی ضمن بیان این که هم اکنون ارزش افزوده از بخش تولید کشور به سمت فعالیت های سود آور که هیچ اثری در اقتصاد کشور ندارند هدایت شده است اظهار داشت: در بهمن سال 92 ، 57درصد از منابع سیستم بانکی صرف ارائه تسهیلات شده که عمده تسهیلات میان بانک ها رد و بدل شده و حجم کمتر به بخش تولید اختصاص پیدا کرده است.

در جلسه امروز مجمع کارآفرینان برتر کشور که با حضور وزیر امور اقتصاد و دارایی و وزیر صنعت، معدن و تجارت در کمیسیون تلفیق برگزار شده بود نمایندگان مجلس نیز به ایراد سخنانی پرداختند و نظرات خود را در مورد مشکلات بخش تولید اعلام کردند.

باقری بنابی یکی دیگر از اعضای کمیسیون اقتصادی در این جلسه خطاب به صفدر حسینی رئیس صندوق توسعه ملی اعلام کرد: چرا سیستم بانکی و صندوق توسعه ملی اعلام نمی کنند که چه میزان منابع از صندوق توسعه ملی دریافت و به بخش تولید تزریق شده است.

وی اضافه کرد: اگر صندوق توسعه ملی و یا سیستم بانکی گزارشی از سه ماه فعالیت خود در میزان ارائه تسهیلات به بخش های تولیدی اعلام نکنند بنده شخصا سوال خود را از رئیس جمهور می پرسم. 

صفدرحسینی در ادامه صحبت های این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به ارائه توضیحاتی در خصوص چگونگی فعالیت صندوق ظرف سه ماه اخیر پرداخت و اظهار داشت: صندوق توسعه ملی براساس تکالیفی که در بودجه سال 93 برای آن تعیین شده 10 درصد از منابع خود را در اختیار صنعت و 10 درصد دیگر را در اختیار بخش کشاورزی قرار خواهد داد.

وی با اشاره به اینکه تزریق منابع صندوق توسعه ملی به بخش های مختلف تعریف شده در بودجه سال 93 ممکن است منجر به تورم موجود در جامعه شود، تصریح کرد: ما ملزم هستیم براساس سیاستهای کلان در بودجه سال 93 این منابع را به بخش ها ارائه کنیم.

حسینی افزود: از سه ماه اخیر قراردادها برای ارائه منابع با بانک های مربوطه بسته شده است و به زودی گزارش آنها را اعلام می کنم.

وی با اشاره به اینکه اختصاص منابع صندوق توسعه ملی بیشتر باید به طرح های توسعه ای و قابل قبول اختصاص پیدا کند گفت: اجازه دهید بانکها با منطق اقتصادی خود اولویت بندی های را در اختصاص منابع صندوق به بخش های مختلف صندوقی انجام دهند البته این نکته را متذکر می شوم که بانک ها قراردادهای اولیه را با صندوق توسعه ملی بسته اند و در  آینده منابع را باید دریافت به بخشهای متقاضی ارائه می کنند.

در ادامه جلسه امروز، عسگریان یکی از کارآفرینان خطاب به وزیر صنعت و اقتصاد با بیان اینکه ایران قربستان ماشین شده است اظهار داشت: برای پروژه های جدید هیچگونه منابعی را در اختیار نداریم و بانک ها نیز فقط حاضرند تسهیلات ارزی آن هم با بازپرداخت های زیاد به تولیدکنندگان بدهند و به هیچ عنوان تمایلی به ارائه تسهیلات ریالی ندارند حال تولیدکننده با بهره های زیاد چگونه می تواند این تسهیلات را پرداخت کند.

وی از وزرای اقتصادی دولت درخواست کرد تا امکان تسهیلات برای واحدهای تولیدی بوجود آید.

ژاله مدیرعامل شیرین عسل نیز با تأکید براینکه هم اکنون 70 درصد صنایع تعطیل و مابقی نیز با 30 درصد ظرفیت به ادامه فعالیت می پردازند نیز اظهار داشت: در شرایط فعلی قدرت خرید مردم کم شده است و این موضوع باعث شده نه تنها اثرات نامناسبی در بخش های مختلف بوجود آید بلکه بخش صادراتی کشور نیز با مشکلاتی روبرو شده است.

وی بر لزوم رفع موانع پیش روی تولیدکنندگان اشاره کرد و گفت: این روزهای فشارهای مالیاتی بر بخش های تولیدی زیاد است واین در حالی است که بخش بازرگانی بیشترین منابع را در اقتصاد دریافت اما کمترین مالیات را پرداخت می کند. چرا از تولید انقدر مالیات زیاد آن هم در چنین شرایط رکود دریافت می کنید.

بهمنی دیگر عضو کمیسیون اقتصادی امروز در این جلسه با اشاره به اینکه نباید از سرمایه تولید که همچنان از دست دادن زمان است غافل شویم اظهار داشت: چرا دولت اقدام به طرح های جدید  می کند بنده معتقدم به جای ارائه طرح های جدید باید به فکر احیای مجموعه های صنعتی باشیم چرا که این موضوع نه تنها رشد اشتغال را در کشور افزایش می دهد بلکه ظرفیت موجود در کشور را نیز فعال می سازد.

پورابراهیمی دیگر عضو کمیسیون اقتصادی که در جلسه امروز اعضای مجمع کارآفرینان مجلس با دولت و مجلس حاضر شده بود با انتقاد از اینکه به هیچ عنوان به فکر اصلاح ساختارهای اقتصاد کشور نیستیم گفت: چرا وزارت اقتصاد راهکار خود را برای حل موضوع معوقات بانکی اعلام نمی کند. چرا علی رغم آنکه حجم مانده تسهیلات در سیستم بانکی هرسال افزایش پیدا می کند این منابع میان بانک ها رد و بدل و تسهیلاتی در اختیار تولیدکنندگان قرار نمی گیرد.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با ارائه پیشنهاداتی خطاب به دو وزیر اقتصادی دولت اعلام کرد: برای حل مشکلات بخش تولید و بانک نیازمند افزایش سرمایه بانک ها هستیم البته دولت لایحه پیشنهادی خود را در این رابطه به مجلس ارائه نکرده است.

وی بر لزوم اختصاص منابع هدفمندی یارانه ها به بخش تولید اشاره کرد و گفت: هم اکنون ارزش کل سهام عدالت حدود 96 هزار میلیارد تومان است که دولت می تواند کسری خود را با فروش این منابع برطرف کند چرا از مدیریت سهام عدالت خودداری نمی کند و آن را آزاد نمی کند.

وی اضافه کرد: موضوع معوقات بانکی یکی از مشکلات مهم اقتصاد کشور است که در این رابطه باید تصمیم مناسبی صورت گیرد.

1
تاریخ: شنبه 31 خرداد 1393